Arxiu

Un estudi determinarà l’estat de la imatge de la Mare de Déu de la Serra

Des de la parròquia s'ha destacat que amb l'informe a la mà s'avaluarà el rol de la imatge a les festes

Un estudi determinarà l’estat de la imatge de la Mare de Déu de la Serra, molt deteriorada amb el pas del temps. De fet, saber el seu estat de conservació serà clau per determinar el paper que jugarà la imatge a les Festes de la Serra de l’any 2016.

El plebà de Montblanc, mossèn Simó Gras, ha destacat que “el proper mes es farà un scàner a la imatge per determinar el seu estat. Amb la informació que en treguem es valorarà que es farà i quin rol ha de tenir la imatge a la Festes de la Serra”, i ha afegit que “és evident que la imatge ha de tenir un paper destacat, però sempre vetllant i tenint cura del seu estat de conservació”.

Gras no ha volgut aventurar-se i vol esperar a tenir l’informe per determinar què es farà. “Quan tinguem els detalls tècnis, es quan s’haurà de prendre una decisió, parlar-ne abans seria aventurar-se”.

La imatge de la Mare de Déu ha patit diversos desperfectes al llarg dels anys. Un dels més destacat, durant la Guerra del Francès, quan va ser destruïda i posteriorment restaurada. Això va fer que no fos només d’una peça i que, per tant, el seu trasllat sigui més delicat i sigui necessari fer-ne un estudi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp