Ajuntament de Montblanc

Un grup de montblanquins demana a l’Arquebisbat que no traslladin a mossèn Palacín

Volen que es prolongui la seva estada com a mínim un any més per viure les Festes de la Serra

Un grup de montblanquins ha fet pública una carta on demana a l’Arquebisbat de Tarragona que no traslladi a mossèn Albert Palacín, plebà de Montblanc des de fa divuit anys. Els signants són diverses personalitats que al llarg dels anys han tingut una estreta relació amb el plebà a través de diversos projectes religiosos i culturals. I es que ja fa setmanes que es parla del trasllat de mossèn Palacín a Reus, un fet que suposaria l’arribada d’un nou plebà a la vila.

Asseguren que “juntament amb la seva tasca pastoral i educativa, mossèn Albert ha dut -i està duent- a terme en tota la Conca de Barberà una gran labor positiva, ja que ha estat l’impulsor i ànima de la restauració de molts monuments de la comarca”. A la carta també recorden que, a banda de Montblanc, ha estat rector de Blancafort, Senan, Vilaverd, la Guàrdia dels Prats i Prenafeta, i destaquen que “sempre ha aconseguit les ajudes i complicitats tant dels feligresos com de les institucions religioses i civils, i fins tot, de vegades, posant a disposició tots els seus mitjans personals i econòmics”.

El grup de montblanquins destaca que des de que és plebà de Montblanc ha dedicat els seus esforços a la restauració de les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel, el convent de la Mercè i l’ermita de Santa Anna de Montornès de Barberà. En tots els casos, asseguren que “les restauracions han estat el resultat d’una fèrtil col·laboració amb els ajuntaments respectius i l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya”

Per tots aquests motius, els signants de la carta, demanen al l’Arquebisbe de Tarragona que “prolongui, com a mínim un any, la dedicació de mossèn Palacín a Montblanc”, tenint en compte que l’any vinent hi haurà Festes de la Serra.

Els signants de la carta són Miquel Mirambell i Abancó, Director de l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya; Josep Bracons i Clapés, Cap del departament de col.leccions i centres patrimonials MUHBA Museu d’Història de Barcelona; Joan Fuguet i Sans, Comissió per a la restauració de Santa Anna de Montornès; Joan Sanfeliu de Miguel, Comissió per a la restauració de Sant Miquel de Montblanc; Ramon Requesens Queralt, Comissió per a la restauració de Santa Maria de Montblanc i Joan Sanfeliu Sabater, Fundació “Martí l’Humà tot Conca” de Montblanc.

L’Arquebisbat assegura que s’ha de jubilar
Des de l’Arquebisbat de Tarragona han explicat a Ràdio Montblanc que els mossens normalment es jubilen als 75 anys i que al plebà de Montblanc, de 78 anys, l’han deixat tres anys més.

A finals d’aquest mes de juliol es faran públics els nomenaments de canvis de parroquies i el relleu a Montblanc es podria fer efectiu al setembre. Des de l’Arquebisbat també han assegurat que estudiaran i tindran en compte les cartes de suport que han rebut, però que tots els mossens es jubilen a aquesta edat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp