Aprodisca

Un jove cec de Vimbodí i Poblet denuncia que no hi hagi vot accessible a les municipals

Marc Farré ha fet pública una carta on critica que aquest diumenge haurà de votar amb l'ajuda d'algú altre

Un jove cec de Vimbodí i Poblet denuncia que aquestes eleccions municipals no podrà votar sense l’ajuda d’una altra persona. El vot adaptat no estarà disponible a les eleccions d’aquest proper diumenge, un dret que només es garanteix a les eleccions europees, les del Congrés i Senat, i també a les del Parlament de Catalunya.

Marc Farré ha fet pública una carta un denuncia aquesta situació. Assegura que “des de fa dues legislatures, a les eleccions autonòmiques i estatal he tingut el vot accessible, és a dir, no he necessitat l’ajuda de ningú”. En aquesta carta Farré explica el procediment a seguir en les altres eleccions. “Quan s’acostava la data, fas una trucada al Ministeri d’Interior i el dia de les eleccions hi ha un kit per poder votar en braille”. Però quan va fer el mateix per les eleccions de diumenge es va assabentar que en aquests comicis a Catalunya no hi hauria vot accessible. “Penso que és totalment denunciable, el fet de que estiguem al segle XXI i no es disposi d’un sistema electoral perquè les persones invidents puguin votar de manera totalment autònoma”, explica. A més, denuncia perquè “hi ha comunitat autònomes que si que ho permeten i Catalunya no”.

De fet, la Llei Orgànica del Régimen Electoral ja recull que el vot accessible només estarà disponible a les eleccions Europees, autonòmiques i estatals, i no a les municipals, que són competència de l’Estat espanyol. L’ONCE també ha fet públic un comunicat donant suport a les reivindicacions del Marc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp