Josep Morató/ EFMR

Un miler de paraigües fan una nova riuada solidària a l’Espluga

Els actes de la Riumuntada han estat tot un èxit de públic

Els paraigües han estat els elements identificatius de la Riuada Solidària per retre homenatge a les víctimes mortals i als desapareguts, als damnificats i als voluntaris dels aiguats del passat 22 d’octubre a l’Espluga de Francolí.

Prop d’un miler de persones han participat de la performance aquest diumenge al migdia que ha recorregut els metres que separen Drac Actiu de la zona zero.

Durant l’acte central, les persones han obert i tancat els paraigües al ritme de la percussió dels Diables de l’Espluga. Després, s’ha donat pas a la lectura del manifest “Res és en va” que ha recordat els fets succeïts a la Conca de Barberà ara fa un mes: “Benvolgut paisatge desconegut, és un plaer retrobar-te vell amic. Et devem una disculpa, potser no hem sigut prou honestos amb tu.”

Batejada com a “Una Riuada de Solidaritat” i amb la col·laboració de La Factoria Bram, la performance ha tingut un especial record i homenatge a les víctimes i als desapareguts, i també com a agraïment als centenars de voluntaris que van participar en les tasques de neteja de la zona.

Montblanc pren el relleu

El cap de setmana vinent, del 29 de novembre a l’1 de desembre, Montblanc agafarà el relleu de l’Espluga amb diverses activitats per continuar recaptant diners. D’altra banda, el divendres 20 de desembre l’epicentre solidari tornarà a ser l’Espluga amb un concert de Buhos, Itaca Band, Portobello, Joan Rovira i Banda Neon. A més a més, el número de compte per fer donatius estarà actiu fins el 31 de desembre i també se celebraran diverses activitats puntuals d’associacions del territori.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp