Josep Ardila

Un miler de participants a la Mostra de Gegants i Bestiari de les Festes de la Serra

Serà el gran acte de cultura popular de les Festes organitzat pels Amics dels Gegants de Montblanc

Montblanc acollirà el proper 4 de setembre, en el marc de les Festes de la Serra 2016, una Mostra de Gegants i Bestiari organitzada pels Amics dels Gegants de Montblanc. La trobada que cada any celebren per Sant Maties s’ha traslladat enguany al setembre amb motiu de les festes i serà encara més gran.

La mostra acollirà gegants i bestiari d’arreu de Catalunya i d’altres punts de l’Estat espanyol, i fins i tot d’altres països. En total hi participaran un miler de persones i des dels Amics dels Gegants s’ha fet una crida per aconseguir voluntaris que participin en la seva organització. L’associació, a més, vol celebrar d’aquesta manera que aquest 2016 es compleixen 10 anys de la celebració a Montblanc de la Trobada Gegantera de Catalunya. En aquest sentit, també participaran a la mostra els Gegants de Catalunya En Treball i Na Cultura, que l’any 2006 van ser a la vila. També volen commemorar els 35 anys de la Mulassa de Montblanc.

La trobada, que es farà el dia 4 de setembre, acollirà gegants i bestiari d’arreu. “Estem molt contents perquè per primera vegada vindran a Catalunya l’Associaçao Tradiçoes de Ponta Delgada, a les illes Açores”, ha explicat el responsable de l’entitat, Ivan Besora. D’aquesta manera, aquest grup torna la visita que els montblanquins els van fer l’any passat. També actuaran a Montblanc els Capitonis Durii de Zamora o la compañia de gigantes de Leganés. En total, uns 1.000 geganters de les 40 colles participants, més de 50 gegants, 20 bèsties i diverses formacions musicals de tot tipus.

Dels Països Catalans hi haurà, per exemple, gegants de ciutats com Sant Pol de Mar, Badalona i Capellades i bèsties com la cucafera de Tarragona, l’àliga de Girona o l’Indiot de Nulles. No hi faltaran i els Gegants i nanos de Montblanc i la banda de música Verge de la Serra de Montblanc.

“Aquest serà l’acte de cultura popular més important de les Festes”, ha destacat el seu president, Toni Cartanyà. De fet, el seguici festiu i popular tindrà un gran protagonisme durant les Festes de la Serra. Destaca, per exemple, la Diada Castellera que es farà el dia 4 de setembre i que “esperem que s’hi pugui veure algun castell de 9, fa deu anys que no se’n veu cap a Montblanc”. També destaca l’actuació del seguici petit el dia 7 de setembre i les actuacions habituals del seguici del dia 8 i 9 de setembre.

El regidor de les festes, Oriol Pallissó, ha destacat també que durant les Festes de la Serra es presentarà la cucafera, un nou element del seguici festiu de Montblanc que s’estrenarà aquest setembre. El termini per presentar projectes al concurs ja ha finalitzat i el veredicte es coneixerà durant les festes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp