Gencat

Un montblanqui, entre els detinguts en l’operació antijihadista a Valls

El jove, de 27 anys, s'havia convertit a l'Islam i formaria part d'una cèl·lula que volia atemptar a Catalunya

Un montblanquí és un dels detigunts en l’operació antijihadista que els Mossos d’Esquadra han dut a terme aquest dimecres a Valls, entre altres llocs. El jove té 27 anys, és de família catalana i s’havia convertita l’islam fa uns tres anys, segons han informat diversos mitjans de comunicació. El jove ha estat detingut aquest matí a Valls, on vivia i treballava últimament. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat que la cèl·lula que captava joves i els radicalitzava, també enviava una part d’aquests joves a Síria i a d’Iraq. També ha confirmat que “s’havia constituït en una cèl·lula operativa amb la voluntat d’atemptar a Catalunya”.

Segons els Mossos d’Esquadra l’operació ha comptat amb la participació d’uns 360 agents que han practicat entrades i detencions a les localitats de Terrassa, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Barcelona i Valls. Entre els detinguts hi ha 10 homes i una dona, d’entre 17 i 45 anys. Cinc d’ells són espanyols, 4 dels quals conversos, i tots ells estarien vinculats a l’organització terrorista Estat Islàmic.

Espadaler ha vinculat aquesta operació amb els 3 joves arrestats fa uns dies quan es disposaven a viatjar cap a Síria. També ha confirmat que avui mateix iniciarà una ronda de contactes amb els diferents grups parlamentaris per informar-los de l’evolució del fenomen jihadista a casa

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp