Matias Palau Ferré

Un quadre de Palau Ferré es podrà veure al Vitrum de Vimbodí i Poblet

És una obra inèdita d'un particular que mai s'ha exposat al públic

La sisena edició de la festa del vidre artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, exposarà una obra inèdita de l’artista montblanquí Matias Palau Ferré. «El pintor que cremava els seus quadres», va crear amb el seu pinzell coloristes paisatges, enigmàtiques dones de grans ulls ametllats i refrescants bodegons. Per sort, no tota la seva obra es va convertir en cendres: molts dels seus olis, tintes, ceres i escultures són avui en col·leccions particulars. La seva presentació pública en aquest context no és casual: l’obra en qüestió té una relació clara amb el vidre.

Es tracta d’un oli de grans dimensions on hi apareixen ampolles i gerros de vidre de diferents colors, tots ells envoltats de fruites i d’una gegantina flor, elements característics en l’obra de Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000). L’obra es podrà veure el dissabte 5 d’octubre, tot el dia, a la nova casa taller del Museu i Forn del Vidre, inaugurada fa unes setmanes pel president de la Generalitat, Quim Torra.

Aquesta exposició d’un sol dia en el marc de Vitrum és fruit d’una col·laboració entre l’organització de la festa (Associació Vitrum i Ajuntament de Vimbodí i Poblet) i la família del pintor. A més de mostrar aquesta obra, la casa taller acollirà, a la tarda, un acte públic a l’entorn del quadre i del pintor, amb la col·laboració de l’escriptor i historiador riudomenc Eugeni Perea Simon, qui ha elaborat una creació literària per a l’ocasió, i la presència dels besnebots de l’artista.

Si bé es tracta d’una mostra de curta durada, representa una oportunitat única per gaudir d’una obra mai exposada, propietat d’un particular. Segons el besnebot de l’artista, Francesc Marco-Palau, «exposicions com les de Vitrum, a les portes del centenari de Palau Ferré, refermen el vincle que el pintor tenia amb la tradició artesana de Conca de Barberà, que considerava el seu paradís».

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp