Josep Ardila

“Una línia d’un poema del Carles Duarte et dóna per treballar molt de temps”

La pintora valenciana Aurora Valero inaugura al Museu de la Vida Rural la mostra "En aquesta alba del vespre"

El Museu de la Vida Rural acull, des d’aquest divendres, l’exposició “En aquesta alba del vespre” de la pintora valenciana Aurora Valero. Es tracta d’una mostra on l’autora exposa obres dels darrers cincs anys i el títol de la qual ha estat inspirat en l’obra “Alba del vespre” del poeta Carles Duarte, director de la Fundació Carulla.

El mateix Duarte ha destacat que “l’exposició d’Aurora Valero és una de les més importants que ha acollit mai el Museu de la Vida Rural, ella és una de les grans pintores peninsulars”. El director de la fundació ha volgut reconèixer la seva trajectòria i ha recordat els seus vincles amb les comarques de Tarragona. Valero va ser, durant vuit anys, professora a la Universitat Rovira i Virgili. Durant aquella tapa mai va deixar de pintar, i també va exposar diverses vegades. Des de llavors, però, i ja fa vint-i-sis anys, no havia tornat a exposar a Tarragona, i ara ho fa a la Conca de Barberà.

La relació d’Aurora Valero i Carles Duarte neix, precisament, a través del poemari “Alba del vespre”, que la pintora va il·lustrar. Duarte ha destacat que “Valero té una gran força, i la seva obra és un diàleg constant amb les emocions”. Valero ha destacat que “el Carles i jo mirem amb els mateixos ulls, i una línia d’un poema seu et dóna per treballar molt de temps”. Assegura que “sobre la natura encara està tot per dir”, i ha destacat que “no importa si les obres són figuratives o abstracte, cal que t’atrapin, cal posar-se dins de l’exposició”.

L’artista, amb una llarga trajectòria, ha realizat més de vuitanta exposicions individuals i en moltes més de col·lectives.

La mostra, que s’inaugura aquesta divendres en el marc de la Fira de Sant Vicenç de l’Espluga de Francolí, es podrà veure al Museu de la Vida Rural fins al 24 d’abril

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp