Ràdio Montblanc

Una obra de Gerard Negelspach lluirà a l’Ajuntament de Montblanc

La família del pintor nord-americà mort l'any passat, que va viure a Montblanc des dels anys 70 , ha donat una obra al consistori

La família de Gerard Negelspach ha entregat un quadre del pintor a l’Ajuntament de Montblanc. Negelspach, d’origen nord-americà, va viure a Montblanc des dels anys 70 fins al 2014, quan va morir. Nancy Negelspach, la seva dona, encara viu a Montblanc i ha estat l’encarregada de fer entrega, juntament amb la seva filla Kristine, de l’obra al consistori montblanquí.

Es tracta del quadre ‘Cards d’estiu’ pintat l’any 1975 per Gerard Negelspach. L’alcalde, Josep Andreu, ha destacat que “vaig demanar a la família poder tenir una obra de Negelspach a l’Ajuntament, com a record a la gran vinculació que ell va tenir amb Montblanc”. La seva filla Kristine he destacat que “al meu pare li va agradar molt Montblanc des de que va arribar i sempre l’ha ajudat a inspirar-se”. Andreu ha explicat que “buscarem un lloc destacat de l’Ajuntament per poder col·locat l’obra del pintor”.

Negelspach va morir el 2 de febrer del 2014. El seu llegat és ple d’obres que es van poder veure en una exposició antològica l’any 2011 en diverses sales de Montblanc, on es podien observar les diverses etapes de la seva vida. Algunes de les seves obres estan al fons del Museu Arxiu de Montblanc i Comarca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp