Montse Plana

Una placa recorda la casa on va morir Poblet i Teixidó a Montblanc en el centenari de la seva mort

Aquest dissabte es va fer un simpsoi per recordar el seu llegat i la seva vida

Montblanc va retre homenatge, aquest passat dissabte, 27 d’octubre, a Joan Poblet i Teixidó, una de les grans figures de principis del segle XX a Montblanc. El municipi ho va fer a través d’un simposi que es va celebrar a l’Arxiu Històric Comarcal de la Conca, a l’antic hospital de Santa Magdalena. L’acte es va realitzar pocs dies després que es complissin 100 anys de la mort de Poblet i Teixidó i en el context dels 35 anys de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

El simposi es va encetar a 2/4 de 10 del matí i va comptar amb les ponències de Josep M. Prats i Batet, Xavier Ferré i Trill, Lali Albareda i Lliró i Antoni Gavaldà i Torrents, que van parlar sobre la figura del montblanquí.

Després de l’acte celebra a Santa Magdalena, els participants es van traslladar al número 16 del carrer Poblet i Teixidó, just a la casa on va morir el montblanquí ara fa 100 anys. Allà s’hi ha instal·lat una placa commemorativa on s’hi pot llegir “Joan Poblet i Teixidó, advocat i escriptor montblanquí, va morir en aquesta casa el 20 d’octubre de 1918. Activista catalanista i impulsor del cooperativisme a la Conca de Barberà”. A més, a la placa també s’hi pot veure el logotip de l’Escut, una de les publicacions escrites que Poblet i Teixidó va impulsar a la Conca de Barberà.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp