RM

Una setantena de persones participen a la visita dels 15 anys dels Guies

Es van poder veure sis torres de la muralla poc conegudes

Una setantena de persones van participar el passat dissabte a la visita ‘Montblanc, 6 punts de vista’, que va servir per commemorar els 15 anys dels Guies de Montblanc

La visita, gratuïta, es va iniciar a l’antiga església de Sant Francesc amb un acte breu de benvinguda i d’explicació de l’activitat, on van intervenir Francesc Benet, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, i Josep Ardila, president de l’associació de guies de Montblanc. Es va brindar amb cava Pont Vell, gentilesa de la Cooperativa de Sarral.

Tot seguit els participants es van dividir en tres grups que de forma simultània van visitar sis torres de la muralla, quatre de les quals no estan normalment obertes al públic.

La torre de Sant Francesc servia per explicar la construcció de la muralla gràcies als plafons que hi ha. A la torre de Vins de Pedra aquest celler va oferir un tast dels seus vins tal com es pot fer des de fa uns mesos.

Per a la majoria dels visitants la resta de torres va ser un descobriment, en alguns casos tornar-hi a entrar després de molts anys. Van ser la torre del portal del Castlà, coneguda per haver estat cedida al pintor Martínez Lozano; la torre portal de Bové, cedida al Ball de Bastons de Montblanc; la torre dels Cinc Cantons, de propietat privada; i la torre de Sant Marçal, cedida a la Congregació de la Puríssima Sang.

Durant el recorregut, els visitants anaven acompanyats d’un guia que s’encarregava de les explicacions i de diversos guies que tenien cura dels aspectes logístics (obrir, tancar, llums,..).

Tots el participants aprofitaven per realitzar fotografies, especialment de les vistes panoràmiques que es poden gaudir des d’aquests miradors privilegiats. El recorregut va tenir una durada de prop de tres hores i els participants el van valorar molt positivament tant per l’experiència de pujar a torres que no són accessibles com pel contingut de les explicacions.

En acabar la visita, els Guies de Montblanc van celebrar un sopar per commemorar el seu quinzè aniversari.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp