Josep Ardila

Unes jornades sobre prevenció en el transport escolar a la Conca serviran de model a Catalunya

Els 500 alumnes que utilitzen el transport diàriament realitzen tallers per saber com actuar en cas d'accident

La Conca de Barberà és pionera en la prevenció en el transport escolar. Els 500 alumnes que cada dia utilitzen aquest servei a la comarca realitzen aquests dies un taller per saber com actuar en cas d’accident. Es tracta d’un dels únics servei de transport que té els mateixos passatgers cada dia. Això permet agafar un hàbits correctes que poden ser determinants per salvar-se en una situació d’emergència. Al taller, que es realitza a Pira, aprenen a col·locar-se a l’interior de l’autobús, fan un simulacre de sortida en cas d’emergència i s’enfronten a diverses situacions extremes.

Els tallers han rebut l’aval del Departament d’Ensenyament i de la Direcció General de Trànsit, que preveu ampliar aquests tallers a la resta de Catalunya. De moment, a la Conca s’està duent a terme la prova pilot, de la mà del Consell Comarcal de la comarca, que ja té experiència en aquest tipus de tallers.

A cada sessió, d’unes tres hores de durada, els formadors donen als alumnes tot tipus de detalls per actuar en cas d’emergència. En una aula en forma d’autobús, els alumnes aprenen on han de seure en funció de la seva edat i el seu pes, determinant per si han d’actuar en cas d’un accident. També aprenen tots els elements de seguretat de l’autobús i com han de sortir del vehicle en cas d’accident. Una pràctica real que realitzen a l’autobús que cada dia utilitzen per anar a l’escola. A l’interior del pavelló també hi ha bolcat a terra un falç autobús, d’on els alumnes han d’intentar sortir i fugir de les flames ajudant-se entre ells. Finalment entrenen en acció dels Mossos d’Esquadra, i els expliquen com actuen quan hi ha un accident, i els donen consells de com actuar en tot moment.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp