Josep Ardila

Urbanisme aprova el pla especial urbanístic del Monestir Poblet

També ha eliminat una unitat d'actuació que afectava els voltants del Palau Alenyà a Montblanc

La comissió d’urbanisme del Camp de Tarragona ha aprovat, aquest dimecres, el pla especial urbanístic del Monestir de Poblet, que permetrà posar en pràctica el que preveia el pla director aprovat per la Generalitat l’any 2010 i fer una previsió de futur més acurada. El pla urbanístic, de fet, servirà per poder fer diverses actuacions de millora al conjunt del monestir.

Una d’elles es vol fer al Palau de l’Abat, ampliant la sala d’actes de l’edifici. Una actuació que suposaria un total de 840 metres quadrats. També es preveu una intervenció a la zona de l’aparcament del monestir per millorar-lo en termes paissatgístics, així com l’ampliació de les antigues escoles per poder-hi realitzar una edifici pels serveis tècnics. També està prevista la instal·lació d’una passarel·la coberta entre el Palau de l’Abat i el conjunt del Monestir de Poblet. En total, es preveu que les actuacions afectin a unes 2000 metres quadrats del conjunt del monestir.

El director general d’urbanisme de la Generalitat, Agustí Segarra, ha dit des de Poblet, on s’ha celebrat la reunió de la comissió aquest dimecres, que “aquest pla incorpora millores per la integració paissatgístics del conjunt del monestir, i preveu modificacions de futur si s’acaba ampliant”. Assegura que el document és molt complert i que reforça el que ja preveia el pla director.

L’aspecte dels voltants del Palau Alenyà no canviarà
La comissió d’urbanisme del Camp de Tarragona també ha aprovat la petició de l’Ajuntament de Montblanc de retirar una unitat actuació especial de reforma integral del centre històric. Al voltant del Palau Alenyà, on hi ha les dependències del Consell Comarcal, s’havia previst construir-hi una gran plaça i expropiar diversos edificis per poder-la construir.

Finalment, aquest plantejament s’ha desestimat perquè “la qualitat de l’espai és bona i s’elimina del pla de reforma interior”, ha explicat Segarra. Això permetrà que els edificis afectats deixin d’estar-ho i puguin així fer reformes si ho creuen oportú.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp