Urbanisme dona llum verda al projecte per portar aigua al nord de la Conca

Era un tràmit necessari per tirar endavant el projecte

La Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona ha donat llum verda al pla especial urbanístic autònom d’infraestructures d’abastament d’aigua en alta a diferents municipis de la Conca de Barberà. Era un tràmit necessari per poder aprovar i executar la totalitat del projecte que abastarà d’aigua potable els municipis de Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, Les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Savallà del Comtat a través del Consorci d’Aigües de Tarragona.

Aquests municipis tenen un dèficit històric en la quantitat i la qualitat de l’aigua que subministren, i amb l’execució total del projecte d’abastament, es posarà fi a aquest problema. Un projecte que està dividit en tres fases i que compta amb el suport dels ajuntaments implicats, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal de la Conca. De fet, serà el Consell Comarcal qui executarà el projecte.

L’execució de les obres de la primera fase del projecte consisteixen en la portada d’aigua des de Sarral fins a Forès i la construcció d’un dipòsit regulador a Forès, que s’aprovarà en un projecte a banda. La seva execució ascendeix a un import de més de 5 milions d’euros i compta amb el finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua, de la Diputació de Tarragona i dels municipis beneficiaris.

Les posteriors fases inclouran un ramal de subministrament fins a Sta. Coloma de Queralt, passant pel municipi de Conesa, punt més alt per poder fer una distribució a la resta de municipis, els quals formaran part de la 3a fase del projecte.

Es preveu poder iniciar els tràmits de licitació de la 1a fase de les obres durant l’any que ve i disposar d’aquesta infraestructura a finals l’any 2024.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook