Ràdio Montblanc

Veïns i Ajuntament acorden reunir-se amb l’Associació Islàmica per parlar de la mesquita

L'associació del barri Horta de Vinyols van participar al plenari municipal d'aquest dimecres

Els veïns d’Horta de Vinyols i Sól de l’Horta han acordat amb l’Ajuntament de Montblanc celebrar una reunió amb l’Associació Islàmica de la Conca per parlar sobre la possible instal·lació d’una mesquita a aquesta zona de Montblanc.

Així ho van acordar ahir al plenari municipal, on una representació dels veïns va demanar trobar una solució al que consideren que pot alterar la tranquil·litat del barri. “Nosaltres defensem els seus drets, però li diem a l’alcalde que no ens agrada la ubicació”, explica una de les veïnes, Ariadna Carmona, que afegeix que “defensem els seus drets però volem un canvi d’ubicació, ja que pot alterar la tranquil·litat d’una zona residencial”. Carmona destaca que “nosaltres tenim relació amb ells, jo mateixa tinc contacte amb l’Associació Islàmica i ells també estan d’acord en trobar-se i fer una reunió a tres bandes i trobar una acord entre tots i gaudir de la nostra tranquil·litat i dels nostres drets i costums”.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde, Josep Andreu, va destacar ahir que “parlem d’un tema de la idoneïtat de la seva ubicació i sobre la mobilitat en un barri residencial, i no parlem de llibertat religiosa i estem molt lluny de certes conflictivitats d’altres punts de Catalunya”. Andreu també destaca que “a Montblanc no s’ha creat un gueto de la comunitat musulmana i per les converses que he tingut amb ells, són una comunitat normal i correcte, lluny de qualsevol radicalisme”.

Des de l’Associació Islàmica no s’han volgut fer declaracions, però s’han mostrat predisposats a parlar amb l’Ajuntament i els veïns sobre aquesta qüestió.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp