Vimbodí i Poblet

Vimbodí es prepara per la segona edició de Vitrum

La Festa del Vidre Artesà es farà aquest proper cap de setmana amb una cinquantena d'actes programats

Vimbodí i Poblet celebrarà, aquest cap de setmana 3 i 4 d’octubre, la segona edició de VITRUM, la festa del vidre artesà. Després de la bona acollida de l’any passat, l’Ajuntament ha decidit ampliar la cita a dos dies i tindrà lloc durant tot el cap de setmana, amb prop de cinquanta activitats previstes.

El vidre, tradició molt arrelada a la vila, serà el protagonista de la majoria de les activitats programades, d’entre les que destaquen l’elaboració de peces en directe i a l’estil tradicional, a càrrec del mestre vidrier vimbodinenc Paco Ramos i dels valencians Xus Redondo i Rafa Abdon. D’altra banda, el mercat artesanal oferirà demostracions i venda de diverses tècniques de vidre (bufat, vitrofusió, vitrall, esmalt, joieria). Aquest material també donarà lloc a experiències musicals, com l’actuació de Tarragonako Txalaparta i la seva txalaparta (instrument de percussió tradicional basc) de vidre i fusta, i el taller «Sons de vidre», una experiència a través dels sons que copes i ampolles emeten per la vibració de l’aigua, a càrrec de Pere Rubies.

La festa començarà dissabte a les 10 de matí i s’allargarà fins diumenge al migdia. Enguany també hi haurà la cuina Vitrum, on diversos restaurants del municipi oferiran plats amb productes o creacions culinàries inspirades en el vidre, com ara el pa de vidre, sals de vidre o coca de vidre, entre d’altres.

D’entre les activitats, destaquen les adreçades a un públic familiar. Es faran tallers de vidre reciclat, jocs tradicionals amb vidre o un laboratori de vidre i llum, a més conta-contes i vistes al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet. També s’ha organitzat la segona edició del concurs de beure a porró amb estil o l’Abraçat 2.0, amb el repte de saber quantes persones abraçades passen pel carrer de les Abraçades del municipi, un dels més estrets de l’Estat, a més del concurs de beure a càntir.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp