Ajuntament de Vimbodí i Poblet

Vimbodí senyalitza el carrer de les Abraçades, un dels més estrets de l’Estat

Forma part dels atractius turístics del municipi

Vimbodí i Poblet ha senyalitzat el carrer de les Abraçades, un dels més estrat de l’Estat espanyol. El carrer, de només 94 centímetres, és un dels més singulars del municipi i s’ha convertit en tot un atractiu turístic.

Conscients d’això, l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet l’ha senyalitzat, per donar a conèixer la seva història i l’origen del nom, que fa referència a que si hi volen passar dues persones s’han d’abraçar.

No fa gaire, l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet va decidir remarcar i posar en valor la singularitat del carrer de les Abraçades incloent-lo en la nova ruta turística que recorre el nucli antic de la vila. Ara, aquest carrer està perfectament senyalitzat amb un panell que informa -en català, castellà, anglès i francès- de les seves peculiars característiques, i que tàcitament adverteix que qui hi passi potser s’endurà alguna abraçada involuntària.

«El carrer de les Abraçades forma part de la nostra quotidianitat, i així ha estat per a generacions de vimbodinencs i vimbodinenques; és per això que hem volgut ressaltar aquest actiu, que d’altra banda és únic», assenyala l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell. El panell informatiu que, que com la resta de senyalització turística de la vila ha comptat amb el suport del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i de la Diputació de Tarragona, s’ha situat al carrer Major, en un dels extrems de l’estret carrer. La via, amb una desena d’esglaons, connecta el carrer principal de Vimbodí amb la placeta de la Verdura.

La història del carrer
L’època en què es va començar a anomenar aquest carrer com el de «les Abraçades» és incerta. Alfons Alsamora, cronista local i un dels autors de la Història de Vimbodí i Poblet, assenyala que la denominació d’aquest passatge «ja era popular al segle XIX, i potser fins i tot abans». Finalment, va acabar formant part del nomenclàtor oficial, i amb els anys s’ha convertit en el carrer més famós del poble. Cada cop són més els visitants que s’hi passegen i aprofiten per protagonitzar més d’una arrambada, com a mínim per immortalitzar-la amb la seva càmera o el seu telèfon mòbil.

Tan singular carrer va ser un dels protagonistes destacats de la primera edició de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, VITRUM, celebrada l’octubre de l’any passat. Una de les activitats programades va consistir a fer una fotografia històrica amb el major nombre de vianants ficats alhora entre les seves dues parets. Finalment se n’hi van encabir 69.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp