Xerrada contra el càncer en el marc de la Cursa de la Dona 2022

Tindrà lloc aquest dissabte 12 de novembre a les 7 de la tarda

El Club Atlètic Montblanc continua rebent inscripcions per la setena edició de la Cursa de la Dona, que enguany recaptarà fons per la lluita contra el càncer amb el lema ‘Mou-te per vèncer el càncer’.

La cursa tindrà lloc el diumenge 20 de novembre amb sortida i arribada a la plaça de Sant Francesc. La cursa com en totes les edicions es podrà fer tant corrent com caminant en un circuit per Montblanc de 4,6 km. També com en les anteriors curses de la dona, amb la inscripció es donarà la samarreta amb el logo i lema de l’edició 2022 i tampoc faltarà l’esmorzar i sorteig de regals dels diferents establiments col·laboradors a l’arribada.

Aquest any l’organització s’ha fixat el repte d’arribar als 400 participants, per tal de poder ajudar encara més en la lluita contra el càncer. Les inscripcions están obertes a www.atleticmontblanc.cat fins el 15 de novembre o a l’arribar als 400 participants.

A més de la part esportiva de la cursa, l’objectiu també és donar a conèixer la causa solidària, i per això aquest dissabte 12 de novembre tindrà lloc la xerrada ‘La meva vida com a supervivent del càncer’ a càrrec de Patricia Folch, esportista i supervivent d’un càncer de mama. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes del Museu Comarcal de la Conca de Barberà a les 19:00h de la tarda.

Patrícia Folch és una atleta popular i supervivent a un càncer de mama. A la Patricia la vida li va canviar d’un dia a un altre quan el 2017 i amb 38 anys, li van diagnosticar un carcinoma triple negatiu, el càncer de mama més agressiu. Acostumada a una vida activa, Patricia va fer de l’esport la seva principal arma per plantar cara al càncer. D’aquesta manera, ni durant els cicles més durs de la quimioteràpia es va plantejar abandonar l’esport, si no tot el contrari.

Patricia ha participat en moltes curses, entre elles la cursa de la Mercè just després de detectar-li el càncer o la Behobia-San Sebastian, on amb el seu afany també d’ajudar en la investigació, va recaptar fons per l’Associació Espanyola contra el càncer. Tot això va fer que Strava es fixés en ella per explicar la seva història i que aquesta servís d’inspiració. Aquest any farà de llebre a la cursa dels nassos de Barcelona.

Actualment Patricia practica el paddle surf i el running. Té clar que l’esport la va ajudar a plantar cara a la malaltia i avui dia continua sent un pilar fonamental en la seva vida. I sense deixar de banda la seva part més solidària, amb una sèrie de projectes per tal de recaptar fons per la lluita contra el càncer de mama.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook