Josep Ardila

Xifres rècord a la 26ena edició del concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà

S'han presentat fins a 91 mostres, una xifra mai assolida fins ara

El concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà ja està en marxa. Aquest dimecres s’ha realitzat el panell de tast al claustre de Sant Francesc de Montblanc, on hi han participat una quinzena d’experts entre enòlegs, sommeliers i cellers de la comarca.

Enguany el concurs presenta xifres rècord, ja que s’han presentat un total de 91 mostres, una xifra mai assolida fins ara. També ha augmentat la categoria de trepats, que des de fa uns anys té una secció pròpia al concurs, que enguany arriba a la seva 26ena edició. En total hi ha onze categories: tres de cava i la resta fa referència als vins blancs, negres i rosats.

“Algun any havíem arribat a les 80 mostres, però mai fins ara havíem assolit aquesta xifra”, explica l’enòloga de la DO Conca, Elisabet Sáez. Al tast d’aquest dimecres s’han habilitat tres panells amb cinc experts a cada un d’ells. A cada panell han tastat a cegues vins diferents. Els premis, tot un clàssic de la DO Conca, s’entregaran en un acte que es farà a principis del mes de juliol.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp