Oficina de Turisme Montblanc

Xifres rècord de visites guiades a Montblanc durant el 2015

Més de 10.000 persones han visitat la vila de la mà dels guies

L’any 2015 tanca amb xifres de rècord pel que fa a l’activitat de l’Oficina de Turisme de Montblanc. Tal com havia succeït l’any anterior, més de 10.000 persones han gaudit de les visites guiades a Montblanc, just en l’any que es complia el quinzè aniversari de l’Oficina de Turisme i dels Guies de Montblanc.

Un total de 10.496 visitants han gaudit de les explicacions dels Guies de Montblanc. El 42% han fet la visita individual de cap de setmana, el 34% eren escolars i el 24% grups d’adults.

Amb aquestes dades, Montblanc consolida la gran pujada viscuda el 2014 i s’evidencia que existeix un públic fidel al qual s’hi suma aquell qui valora la possibilitat de descobrir el patrimoni i la història de la mà d’un grup de guies consolidat i que acumula experiència i prestigi.

Després de 15 anys la qualitat de les visites, la varietat temàtica i la capacitat d’adaptació a la realitat de cada visitant, l’han convertida en una activitat de referència que ja han fet més de 100.000 persones.

La principal novetat de l’any ha estat la incorporació de l’oferta per a grups escolars en coordinació amb el Museu Comarcal. Això ha fet que s’acompanyessin 159 grups, xifra que ha compensat la davallada de grups d’adults, especialment els de russos a l’estiu.

Durant el primer quadrimestre de l’any va tenir lloc el 5è curs de guies. A la fi del procés formatiu i l’avaluació es van acreditar 13 nous guies que s’han sumat als de les promocions anteriors.

Coincidint amb els 15 anys d’activitat s’han realitzat diverses celebracions, entre les quals va destacar “Montblanc, 6 punts de vista”, una visita especial a torres de la muralla que durant l’any no són visitables.

Al llarg de l’any s’han editat dos vídeos de promoció de les visites guiades. El genèric, rodat el 28 de març i presentat el 5 de juny, va suposar una fita a les xarxes, amb prop de 8.000 visualitzacions a Facebook.

A la tardor es va dissenyar una nova visita guiada entre Rojals i les pintures rupestres Patrimoni Mundial de Mas d’en Llort i Mas de Ramon de Bessó. També es va editar un vídeo de promoció, rodat el 4 d’octubre i presentat el 7 de novembre, que va superar la presència de l’anterior a Facebook amb 23.000 visualitzacions
Aquesta visita, estrenada el 21 de novembre, s’ha convertit en un element de singularització, ha despertat gran interès i ja l’han fet un centenar de persones.
Visites individuals

Les visites individuals s’ofereixen bàsicament el cap de setmana. Tanmateix, cada dia es fa una visita a les muralles (torres i pas de ronda) que satisfà aquells que decideixen viatjar en dies feiners.

Després d’una gran pujada el 2014, enguany 4.454 persones han escollit alguna de les visites que s’ofereixen: la clàssica visita monumental, que des de 2000 es fa cada dissabte i diumenge i que segueix tenint una gran acceptació entre el públic; la visita gastronòmica, que des de 2011 combina la visita a la muralla i les esglésies amb dos tastets gastronòmics acompanyats de vi de la DO Conca de Barberà; i la visita a les torres de la muralla i el pas de ronda cada dia de l’any.
Visites de grup a la carta

El 2014 es va viure una recuperació en el nombre de grups després d’anys de davallada a causa de la crisi. L’any que acaba, però, ha tornat a baixar la xifra de grups fins a 106, això són 2.545 persones. La raó principal és que han minvat molt els grups gestionats per agències de viatge receptives per a qui el factor preu és decisiu. S’ha notat molt en els turistes russos que acostumaven a visitar la vila a l’estiu.
En aquest cas, el ventall temàtic per a grups és ampli tant pels continguts com per l’orientació a públics diversos. Des de l’any 2006 s’inclou la possibilitat de combinar la visita amb el dinar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp